Baner vei i bransjen

C2C-sertifisering er et kvalitetsstempel som gjør det enklere  å velge produkter med et mindre klimaavtrykk. ELKO har et sterkt fokus på bærekraft og for å møte de høyeste standardene pågår et kontinuerlig miljøarbeid. ELKO tar nå enda et skritt i bærekraftsarbeidet når vi nå er et av de første selskapene i industrien for elektrisk utstyr som tilbyr produkter med Cradle to Cradle-sertifisering®. ELKO har mottatt Cradle to Cradle-sertifisering® på bronsenivå for 30 produkter i Plus-serien og Havplast-serien. Produktene består av brytere, stikkontakter og rammer og produseres ved ELKO sin fabrikk i Tyskland.

I mer enn et tiår har C2C hjulpet bedrifter med å fornye og optimalisere materialer og produkter.

Økt holdbarhet med Cradle to Cradle-sertifisering

Gjennom den uavhengige organisasjonen Cradle to Cradle Products Innovation Institute kan bedrifter C2C-sertifisere materialer og produkter og dermed få et kvalitetsstempel som gjør det enklere for kundene å velge riktig. Grunnkravene for sertifisering er at:

  • produktet inneholder kjente materialer
  • at materialene kan gjenvinnes
  • at produktene og materialene er trygge for helse og miljø
  • og at produksjonsprosessene, inkludert bruk av luft, vann og energi, oppfyller kravene.

Sosiale faktorer som arbeidstakernes forhold veies også inn i vurderingen.

Sertifisering skjer på nivåene "Bronse", "Sølv", "Gull" og "Platinum" basert på hvor godt kravene oppfylles.

For en del år siden var den generelle oppfatningen at man som selskap enten fokuserte på å tjene penger eller på å forbedre verden, nå er ikke den linjen like fin. Det er mulig å drive en lønnsom virksomhet og samtidig ta hensyn til klima og samfunnsøkonomiske forhold. Vi er derfor veldig stolte over at flere av våre populære produkter har blitt Cradle to Cradle-sertifisert.

Se mer om Cradle to Cradle her