Vel hjemme drømmer vi oss tilbake og lurer på når det første snøfallet kommer, og mulighetene for sesongens første skitur.  Samtidig ligger bekymringene i bakhodet. Hva er egentlig temperaturen inne på hytta nå? Skrudde du opp varmen nok før du dro, nå som det er meldt kaldt fremover? Smart hytteteknologi reduserer bekymringene og gjør hverdagen som hytteeier enklere og tryggere. 

Vi nordmenn er verdensmestere i å nyte det gode liv. Når du er på hytta er det godt å vite at alt er i orden hjemme. Og hjemme i sofaen går gjerne tankene til hvordan det står til med hytta.

Smarthjem-teknologi kan hjelpe deg med mer enn å styre funksjoner som lys og varme eller å spare strøm og øke komforten. Med smarte hytteløsninger fra ELKO får du full kontroll, og kan enkelt holde øye med temperaturer, følge med på været og få varslinger på mobilen om noe ikke er slik det burde. 

Nesten 3800 frost- vannskader i norske hytter sist vinter

Frost- og vannlekkasjer forårsaker store skader og kostnader hvert år. Vinteren 2022-23 var det nesten 3800 frost- og vannskader i norske hytter, ofte grunnet feilslått forsøk på strømsparing, ifølge If.

En ELKO Smartsensor Temperatur/fukt kan bidra til å forebygge bekymringer, skader og kostnader. Du kan sjekke temperaturen og luftfuktigheten på hytta i ELKO Smart-appen, eller få varsler hvis temperaturen faller mer enn ønsket. Via appen kan du selv styre hytta eller sette opp en automasjon som skrur på stikkontakten til en frostvakt når det blir for kaldt, eller starter en baderomsvifte hvis luftfuktigheten er for høy. 

ELKO Smarthytte på fjellet

Bli varslet ved vannlekkasje

ELKO SmartSensor Lekkasje er på vakt døgnet rundt, og vil varsle deg med både lydsignal og via mobilen når den oppdager en vannlekkasje. Sensoren kan plasseres på alle steder der vannlekkasjer kan oppstå, som for eksempel ved oppvaskmaskinen og vaskemaskinen, i baderom eller kjellere. 

Du kan enkelt selv montere og legge til alle ELKO sine trådløse smartsensorer i ELKO Smart appen, uten at det er nødvendig å engasjere en autorisert elektriker. 

Røykvarslere med 10 års levetid

ELKO Smart Røykvarsler gir deg ekstra trygghet. De seriekoblede røykvarslerne gir et kraftig lydsignal når alarmen utløses, og vil også varsle deg på mobilen. I tillegg kan du la ELKO Smart iverksette andre handlinger, som å blinke med lysene eller koble fra strømmen i de smarte stikkontaktene hvis røykvarsleren aktiveres. 

Vær sikker på at dører og vinduer er lukket

Husket du å lukke vinduet før du dro? Med ELKO SmartSensor for dør og vindu vil du aldri være i tvil. ELKO Smart-appen gir deg full oversikt over statusen for dører og vinduer, og kan varsle deg eller for eksempel kutte strømmen til panelovnen når vinduet åpnes.

ELKO Smarthytte på fjellet

Strøm til elektriske apparater

Vi glemte vel ikke å dra ut støpselet til kaffetrakteren før vi dro? Med ELKO SmartPlugg (krever ingen installasjon av elektriker) og ELKO Smartstikk kan du kontrollere stikkontaktene og måle strømforbruket. 

Det er enkelt å skru av eller på strømmen i de smarte stikkontaktene. Du kan trykke direkte på stikkontakten, bruke ELKO Smart-appen eller opprette scenarier og automasjoner som gjør jobben for deg på fastsatte klokkeslett eller basert på informasjon fra sensorene. 

Hvis du monterer en ELKO Trådløs SmartBryter (krever ingen elektriker) ved utgangen, kan du forenkle hverdagen enda mer. Med ett enkelt trykk på bryteren skrur du av alle eller utvalgte stikkontakter og lys. Glemte du å sette hytta i «bortemodus», kan du enkelt gjøre det med mobilen mens du er på vei hjem. 

Kameraovervåkning inne og ute

Noen ganger vil du se med egne øyne hva som skjer når du ikke er til stede. Med et ELKO Smart IP-kamera innendørs får du full oversikt. Kameraet kan varsle deg på mobilen, skru på lyset eller utløse andre handlinger når det registrerer bevegelser. I ELKO Smart-appen kan du styre kameralinsen og kommunisere gjennom den innebygde høyttaleren og mikrofonen. Kameraet har også et praktisk blendingspanel foran linsen, som viser om kameraet er aktivt eller ikke. 

Ønsker du å følge med utenfor hytta på hvor mye snø det er, eller om akebrettet fortsatt står der, så kan ELKO Smart IP kamera utendørs hjelpe deg. Du kan overvåke områder på egen tomt, se live visning i appen, starte opptak eller ta bilder ved bevegelse.

Husk at du kan søke om Enova-støtte til Smart energistyring på hytta.  Forutsetningen er at alle kriterier for støtte oppfylles.

Les om kriterier for Enova-støtte