Bruk strømmen smartere

Når Smart VVB Puck er installert vil du med noen få tastetrykk kunne sette på «smart styring» som sørger for at vannet i tanken kun blir varmet opp i de timene av døgnet der strømprisene er billigst, sier vår produktsjef, Christoffer Borgersen Strand.

Installasjonen betyr ikke automatisk at du får et lavere strømforbruk, men heller at man bruker strømmen smartere og rimeligere.  Så lenge du ikke øker forbruket på varmtvann noe nevneverdig, vil dette spare seg inn raskt.

I gamle varmtvannstanker varmes automatisk etter at du har dusjet, men med denne løsningen utsetter du oppvarmingen til det er mer lønnsomt. Du kan eksempelvis ta en dusj på morningen når strømprisene er dyrest, men utsette oppvarmingen av tanken til lunsjtider, når prisene trolig er lavere.

Den nye «pucken» kommer med en såkalt innebygd energiovervåkning, som betyr at du får total oversikt over strømforbruket til varmtvann. Etter at du har aktivert smartstyring i ELKO Smart-appen første gang vil den automatisk varme vannet basert på strømprisene.

Smart VVB Puck er perfekt match med Smart Strømsparer og gir økt Enova-støtte. Enova subsidierer 35% av kostnaden for utstyr og installasjon av smart energistyring inntil 10.000 kroner. 

Smart VVB Puck og Strømsparer

Les mer om Smart VVB Puck her