Cradle to Cradle® – en global produktstandard for trygge, bærekraftige produkter som muliggjør en sunn og rettferdig fremtid 

Samtidig som den gjennomsnittlige levetiden til produktene reduseres, øker avfallsmengden. En løsning for å motvirke dette er å Cradle to Cradle sertifisere produkter. Cradle to Cradle (C2C) er den ledende globale standarden som brukes av selskaper til å designe og produsere produkter som muliggjør en sunn, rettferdig og bærekraftig fremtid.

Hensikten er å prøve og skape et positivt fotavtrykk i stedet for å begrense seg til å prøve å redusere det negative fotavtrykket. C2C handler blant annet om at produktutvikling har mye å tjene på å ligne økologiske systemer der energi og materialer "brukes" effektivt, i stedet for å bli "konsumert" og generere avfall.

"Cradle-to-Cradle" er et konsept for utforming av resirkulerbare, bærekraftige produkter, prosesser og systemer, med tanke på hele livssyklusen. Konseptet går langt utover normal resirkulering, da alle materialer permanent danner næringsstoffer for naturlige kretsløp eller lukkede tekniske kretsløp. Vugge-til-vugge-prinsippet er basert på naturen.

I mer enn et tiår har C2C hjulpet bedrifter med å innovere og optimalisere materialer og produkter. Gjennom den uavhengige organisasjonen Cradle to Cradle Products Innovation Institute kan bedrifter C2C-sertifisere materialer og produkter og dermed få et kvalitetsstempel som gjør det enklere for kundene å velge riktig. De grunnleggende kravene til sertifisering er at produktet inneholder kjente materialer, at materialene kan gjenvinnes, at produktene og materialene er trygge for helse og miljø og at produksjonsprosessene, herunder bruk av luft, vann og energi, oppfyller kravene. Sosiale faktorer som arbeidstakernes forhold er også tatt med i vurderingen. Sertifisering skjer på nivåene "Bronse", "Sølv", "Gull" og "Platina" basert på hvor godt kravene er oppfylt.

The Cradle to Cradle Certified® Product Standard

 

  • Materialer og helse - Sørge for at materialene er trygge for mennesker og miljø
  • Produktsirkularitet - Muliggjøre en sirkulær økonomi gjennom produkt- og prosessdesign
  • Ren luft og klimabeskyttelse - Genere ren energi og beskytte miljøet
  • Vann og jord - Sikre luft-, vann- og landressurser
  • Sosial rettferdighet - Omfavne trygg og rettferdig arbeidspraksis som fremmer menneskerettigheter og sterke samfunn


ELKO Havplast og ELKO Plus Polarhvit er nå Cradle to Cradle-sertifisert®

ELKO er et av de første selskapene i bransjen for elektrisk utstyr som nå tilbyr produkter med Cradle to Cradle-sertifisering®. ELKO har mottatt Cradle to Cradle-sertifisering på bronsenivå for rundt 30 produkter i ELKO Havplast og ELKO Plus Polarhvit®. Produktene består av brytere, stikkontakter og rammer og produseres ved ELKO sin fabrikk i Tyskland.

Vi er veldig glade for C2C-sertifiseringen for disse produktseriene. Det er resultatet av vår ambisiøse bærekraftsstrategi og vårt høye engasjement for sirkulær økonomi. Vi jobber hver dag for å gjøre produktdesign- og produksjonsprosessene våre mer bærekraftige for å beskytte miljøet. Og vi vil ha mer. Vi er allerede i gang med å sertifisere ytterligere produkter i henhold til Cradle to Cradle

Se informasjon om ELKO produktene som inngår i sertifikatet

ELKO jobber kontinuerlig med å produsere kvalitetsprodukter som vil motvirke sløsing med ressurser ved å vare i overskuelig fremtid. Plus-serien er basert på denne grunnideen i kombinasjon med ambisiøse designkrav til design, med økt komfort og brukervennlighet i fokus. Plus-serien er tilgjengelig i fargene polarhvit og sort. De polarhvite produktene er C2C sertifisert, sammen med vår Plus-serie i havplast i sort. Når du velger produkter fra vår Plus-serie, får du ikke bare den høyeste kvaliteten, men du bidrar også til bærekraftig utvikling.