I snart 80 år har vi levert elektromateriell til det norske markedet. Hittil har den synlige delen av produktene bestått av det vi kaller jomfruplast, altså nyprodusert plast. Nå har vi, som første elektroleverandør i verden, tatt i bruk resirkulert havplast når vi lager stikkontakter, brytere og rammer. 

ELKO Havplast er et lite steg i riktig retning, og markerer starten på ELKO sin bærekraftssatsning.

Den synlige delen, eller skallet om du vil, av stikkontakter, brytere og rammer i vår havplast-serie er laget av minst 65% resirkulert havplast.

Dette er havplast

Hvert år etterlates det cirka 640 000 tonn fiskegarn i verdens hav. Forkastede fiskegarn står for nesten 50% av forurensingen. Denne forsøplingen fører til ødeleggelse av korallrev og tap av flere hundretusen dyreliv. 

Vi har teamet opp med DSM, et globalt selskap spesialisert på løsninger innen biovitenskap, for å gjøre vår del for å minimere problemet. Forkastede fiskegarn samles opp og går igjennom en omfattende prosess for rens, kvalitetskontroll og materiellforsterkning. Slik kan vi nå gjenvinne dette plastavfallet.

Resultatet er ELKO Plus i havplast. 

🐟 Rundt 2000 tonn fiskegarn samles inn av DSMs leverandør hvert år fra kystområdene i India.

🐟 Mer enn 300 ansatte jobber i forsyningskjeden for resirkulering.
DSM bidrar til bærekraftig levebrød for mange lokalsamfunn i India.

🐟 Ved å betale for innsamlede fiskegarn skaper DSM insentiver for fiskerne til ikke å kaste fiskegarn i havet eller på strendene.

Det er den synlige delen av elektromateriellet når det er montert på veggen som er erstattet med havplast i form av resikulerte fiskegarn.

For å ivareta brannsikkerhet og produktkvalitet, er det også tilsatt glassfiber og annen resirkulert plast.

Vi har også fjernet både plast og lim fra produktemballasjen, for å sørge for at også den er miljøvennlig og bærekraftig.

I første omgang er det utvalgte sorte produkter i ELKO Plus-serien som er tilgjengelige i havplast.