I dag viser hun frem sitt stilrene ELKO smarthjem til over 50.000 følgere. 

En blomstrende interiørinteresse – og karriere

Sunnfjordjenta har vokst opp i et hjem hvor det dukket opp nye pynteputer til hver sesong. Selv kunne hun ikke forstå hvordan folk kunne bruke så mye penger på «ting og tang».

I 2016 snudde Caroline imidlertid på flisa. Hun og familien hadde nylig flyttet inn i nytt hus, og Caroline skulle i permisjon med barn nummer to. Da ble det plutselig tid til overs for at en ny interesse for interiør skulle få blomstre. Ryktet om Caroline, som åpenbart hadde et øye for stil og uttrykk, spredte seg som ild i tørt gress – først i Sunnfjord, så utover kommunegrensene. 

Jeg opprettet interiørkontoen @carolinehelle på Instagram, og på bare en måned hadde jeg fått over 20.000 følgere. 

Den nyvunnede interessen skulle fort vise seg å bli en ny karrierevei for Caroline, som i utgangspunktet er utdannet sykepleier. 

– Plutselig var det mange som ville ha interiørhjelp av meg, og jeg fikk såpass mange oppdrag at jeg fant ut at jeg faktisk kunne leve på det. 

Nå, syv år senere, kan Caroline se tilbake på en karriere som både interiørdesigner, boligstylist og gründer av eget AS. I dag jobber hun som varehussjef på Bohus, samtidig som hun holder over 50.000 følgere matet med inspirerende boliginnhold. En stor del av det, handler om hennes nye ELKO smarthjem. 

Smarte produkter kan også være stilrene

Caroline og mannen har nylig bygget sitt tredje hus på fem år, og ved hver ferdigstilte bolig har de tatt med seg mer lærdom. Etter å ha bygget to boliger med hovedfokus på at alt skulle være «stort nok», ble det i planleggingen av hus nummer tre langt viktigere å ha en bolig som var praktisk. For Caroline, som er opptatt av estetikk, var det også viktig at det praktiske ikke skulle gå på bekostning av interiør. 

– Jeg ble veldig overrasket da jeg ble presentert for bryterpanelene fra ELKO, for de ser jo virkelig helt normale ut. 

Caroline tror at mange stilbevisste huseiere deler samme skepsis som den hun hadde: At smartprodukter ser for digitale og gammeldagse ut, og at de dermed vil bryte med resten av interiøret i hjemmet. Heldigvis skulle det vise seg at bryterpanel og stikkontakter fra ELKO kunne skli rett inn i hennes skandinaviske og luftige hjem. 

– Da jeg skulle velge elektromateriell til dette huset var det veldig viktig for meg at alt skulle se sømløst ut, og flyte fint med resten av interiøret. Det får jeg med de slanke og minimalistiske produktene fra ELKO.   

Caroline har hvite bryterpanel og stikkontakter i designet ELKO Plus montert i alle rom. I tillegg har hun flere ELKO Smart-produkter, som bidrar til den praktiske boligen hun drømte om. 

ELKO Plus hos Caroline Helle

Les mer om ELKO smarthjem

En enklere hverdag

I dag kan ikke Caroline forstå hvordan hun tidligere har klart seg uten et ELKO smarthjem, og den enkle hverdagen som følger med. Hun trekker frem lysstyringen som en av funksjonene hun er særlig glad for å ha. 

– Tidligere, hvis jeg ikke var den siste som forlot huset, så kunne jeg komme hjem på ettermiddagen til at alt av lys fremdeles sto på. Nå har jeg mer kontroll, og bruker ikke strøm på unødvendige ting.  

I ELKO Smart-appen kan Caroline enkelt sjekke hvilke lys som fremdeles er på i hjemmet, og skru dem av ved hjelp av et lite tastetrykk. I appen kan hun i tillegg velge å legge opp en tidsplan for når alt lys i huset skal skrus av eller på. 

Er Caroline og familien borte, har de et IP-kamera som holder vakt for dem, og varsler dersom det registrerer bevegelse. 

– Det gir en veldig verdifull trygghetsfølelse, og kameraet fungerer utrolig bra. Jeg hadde ikke trodd at det skulle ha et så klart og godt bilde, men det har det virkelig. 

IP kamera testes av Caroline Helle

Smart, men ikke komplisert

Caroline sitt ELKO smarthjem får mye oppmerksomhet av venner og kjente, men også av følgere på Instagram. Hun har inntrykk av at mange har lyst på og vurderer å skaffe seg et smarthjem, men velger det bort fordi de ikke orker å sette seg inn i det. Caroline innrømmer selv at hun var bekymret for om hun kom til å skjønne systemet. Den bekymringen kunne hun fort legge fra seg.  

– Det er kjempeenkelt å styre, og er mye lettere i bruk enn hva folk tror. Jeg er langt fra en teknisk ekspert selv, men jeg klarer det jo helt fint!  

Produktene installeres av en elektriker, og når du har fått lastet ned ELKO Smart-appen på mobilen, har du alt du trenger for å gjøre hverdagen din enklere. 

– Det er kjempeenkelt å sette opp automasjoner og stemninger, for eksempel. Du velger hva de skal hete og hvilke innstillinger de skal ha, og så er det bare til å skru de på. 

Selv om hjemmet til Caroline er smart, er hun ikke avhengig av mobilen for å kunne styre det. Alle lysbrytere, for eksempel, kan selvsagt også brukes «på gamlemåten». Hun har også trådløse brytere som kan styre valgfrie Smart-produkter i huset. Disse brukes manuelt, som en fjernkontroll. 

– Vi har en bryter som slår alt lys i huset av og på. Den er kjempefin for syvåringen min å bruke, for eksempel for å slukke alt lys i huset før han går til skolen. 

For Caroline og familien har hverdagen uten tvil blitt mye enklere etter at de skaffet seg deres smarthjem. 

– Det er jo litt banalt å si, men det er faktisk sykt smart å ha et ELKO smarthjem. Det er superdeilig å ha, og jeg vil virkelig anbefale det til alle. 

Les mer om: Få støtte til installasjon av ditt ELKO smarthjem.  

Smart Trådløsbryter hos Caroline Helle