Hus- og hjerterom på hytta 

Vi nordmenn elsker å være på hytta, og Amalie er intet unntak. I fjor stod hytta hennes på Hovden klar, og den ble akkurat slik hun ønsket seg: med god plass til gjester, høy standard og smarthjemløsning fra ELKO – for å nevne noe.

– Jeg elsker å være rundt mennesker, og helst mange på én gang. Så det å ende opp med en hytte med god plass var veldig viktig for meg. Jeg ville virkelig makse den, og få mest mulig ut av de kvadratmeterne jeg hadde til rådighet. 

SmartTermostat

Med fem soverom, tre bad, flere stuer og et ønske om å gjøre oppholdet godt og komfortabelt for gjestene sine, er det definitivt både hus- og hjerterom på hytta til Amalie. Men med stor hytte kommer det automatisk også mye ansvar. Da er det godt å ha en smartløsning som bidrar til å holde hytta trygg og ivaretatt. 

– Med ELKO Smart på hytta har jeg full kontroll over den, uansett hvor jeg er, sier Amalie, og forklarer: 

– Jeg kan skru på alle utelysene før jeg kjører opp bakken til hytta, justere temperaturen slik at det er godt og varmt til vi kommer opp – og om det plutselig blir mye kaldere på fjellet mens jeg ikke er der, har jeg likevel mulighet til å sette opp varmen slik at vannet ikke fryser. Alt dette kan jeg enkelt fikse i ELKO Smart-appen. 

Amalie har fått god hjelp og veiledning rundt smarte løsninger fra Elektroxperten i Kristiansand. Installatørfirmaet har god erfaring med å hjelpe gjennom hele prosessen - fra løsning til implementering og vedlikehold.

Vi går nøye til verks, og vi planlegger rom for rom. De som engasjerer seg mest får det beste resultatet. Planleggingen skjer både på telefon og mail og møtene skjer enten hos oss, eller på byggeplassen, sier Trond Eretveit, som er Prosjektleder Bolig hos Elektroexperten.

Et enklere hytteliv

Amalie setter stor pris på å kunne klargjøre hytta – i alle fall det som har med det elektriske å gjøre – uten å trenge å være der. 
– Jeg setter særlig pris på det når jeg inviterer opp gjester. Da kan jeg sørge for at veien er opplyst og at det er godt og varmt til de kommer frem. 

ELKO Smart på hytta er utvilsomt veldig praktisk. Gjør du som Amalie og legger inn ulike stemninger i appen, kan det gjøre mye for hyggen også. 

– I det ene sekundet kan vi sitte og spille spill med full belysning, og med bare et trykk på mobilen kan vi gå rett over i feststemning. Det er veldig gøy, og har mye å si for kosen. 

Hun legger ikke skjul på at ELKO Smart også løser ett og annet i-landsproblem: 

– Når du sitter i sofaen og ser at lyset står på i et rom som ikke blir brukt, er det ganske deilig å bare kunne skru det av ved hjelp av mobilen. Det er et i-landsproblem til det ytterste, men jeg tror alle kunne satt pris på den luksusen, sier Amalie lattermildt. 

ELKO Smart på badet på hytta

Verdt å investere i 

Fordelene med å ha smarthytte stopper ikke der. Amalie trekker også frem verdien av å få et større innblikk i strømforbruket på hytta, og slik kunne ta grep for å senke strømregningen. 

– I ELKO Smart-appen kan du virkelig mikrostyre strømforbruket ditt. Det er utrolig nyttig! 

– Det gjør det kjempelett å følge med på strømmen, og selv har jeg brukt det som hjelpemiddel til å finne ut hvor mye strøm jeg kan spare uten at det går på bekostning av komfort. Det har jeg gjort blant annet ved å se hvor langt vi kan gå ned på temperaturen på varmekablene, uten at vi sitter og fryser. 

Siden strømstøtten ikke gjelder for hytter, har Amalie mye å spare på å gjøre hytta smart. 

– Det er klart det er en kostnad knyttet til å installere en smarthusløsning, men du vil utvilsomt få utbytte av det over tid. Det kan virkelig hjelpe deg med å spare masse penger, og gjøre det lettere å eie en hytte selv om strømprisene er høye. 

ELKO Smart på hytta

Designet var avgjørende

Da Amalie skulle velge smarthjem-leverandør var det viktig for henne at det var mulig å styre både varme og lys fra én og samme app. Like viktig var det at leverandøren hadde produkter med fint design. Det fant hun hos ELKO.  

– Det var avgjørende for meg at termostater og lysbrytere faktisk var skikkelig fine, og at de tar seg godt ut på veggen. Slik blir de en del av designet i hytta, og ikke bare elektromateriell som «må være der». 

Amalie har Plus-serien i sort i hele hytta. Slik glir elektromateriellet inn med de svarte dørene, vinduskarmene og den ellers mørke, eksklusive lodge-stilen hun har valgt å gå for. 

– Når man først må ha ulike kontrollpaneler på veggene, så er det fint at det matcher resten av interiøret i hytta. Jeg synes det har bidratt til en superfin helhet. 

Amalies 3 gode grunner til å ha ELKO Smart på hytta 

  1. Det gir en unik mulighet til å få kontroll over eget strømforbruk, og dermed også økonomi. 
  2. Det gir en større kontroll og trygghet, med tanke på at du alltid kan finne ut hva som står på av lys og varme. 
  3. Det er utrolig praktisk å kunne styre hytta fra mobilen, i en app som attpåtil er veldig enkel å bruke.