Over 80 prosent av norske hus og hytter har lysbrytere og stikkontakter fra ELKO. Tradisjonelle brytere og dimmere er slett ikke dumt. De har fungert i snart 80 år nettopp fordi de fungerer for alle. Derfor har vi også laget ELKO Smart-produktene slik.

Stein-Helge Eide er spesialist på smartprodukter hos oss. Han mener det er viktig at huset fungerer for alle.

Vi må huske at både barn og gjester skal kunne bruke hjemmet, og da er lysbryteren det vi er vant til.

Det er også smart å tenke på potensielle fremtidige kjøpere av boligen. At smarthuset kan styres med mobilen, er attraktivt, men det er avgjørende at det også kan brukes uten å anvende de smarte funksjonene eller mobilen. ELKO Smart-produktene er sømløse og enkle å ta i bruk - for alle.

«Tenker» selv, sparer mye

ELKO Smart-produktene er like enkle og elegante som de tradisjonelle produktene. De passer også rett inn i elektroboksene du allerede har i hjemmet ditt. Forskjellen er at du får muligheten til å fjernstyre og automatisere hjemmet, slik at det utfører oppgaver på egenhånd.

Styring av forbrukstopper i ELKO Smart appen

Med et ELKO smarthjem får du innsikt og kontroll på strømforbruket. Nå kan du også styre hjemmet basert på strømpriser hentet direkte fra Nord Pool

Slik får du muligheten til å redusere strømregningen – uten at det trenger å gå på bekostning av komforten. Dette bidrar også til å redusere klimaavtrykket og strømforbruket.

Energipanel i ELKO Smart appen

Dersom du gjør en slik installasjon i henhold til kriteriene, kan du få inntil 35 prosent av kostnadene dekket av ENOVA.

Alt du trenger å vite om ELKO Smart og ENOVA-støtte

Et eget økosystem

Med ELKO Smart er alle produktene i økosystemet fra oss. Da slipper du mange ulike apper for å få ting til å fungere.

Nytteverdien øker når produktene samarbeider, og du er trygg på at samhandlingen fungerer sømløst. Det er på mange måter det som skiller ELKO Smart fra andre systemer

Vi tilbyr også en funksjonsgaranti på ELKO Smart, siden både produktene og systemet kommer fra oss. Det er ganske unikt i bransjen.

ELKO smarthjem

Full kontroll over strømforbruket

Med energistyring fra ELKO Smart får du full oversikt over strømforbruket og kan unngå dyre forbrukstopper. 

Mange starter dagen med en dusj, men da er også gjerne strømprisen høy i timene etterpå. Med flyttbart forbruk og smarte produkter kan du dusje med god samvittighet og flytte oppvarmingen av nytt varmtvann til et tidspunkt senere på dagen når strømmen er billigere.

Med ELKO Smart velger du selv om du vil styre dette på tid, manuelt eller om systemet skal «handle» selv ut fra strømprisene.

Test ELKO Smart Strømkalkulator

Elektrikerens beste råd

Tomas Muribø er en elektriker med lidenskap for smarthjem. Han installerte sitt første smarthus-system i 2006 og har fulgt utviklingen nøye.

Det som er fint med ELKO Smart, er at de har ivaretatt grunnleggende funksjoner som lys, varme og solskjerming i produktene sine. Så får de disse til å snakke sammen, sier Muribø.

Hans beste råd til de som vil starte med smart styring i et eksisterende elanlegg, er:

Vær tydelig på hva du trenger! Ta gjerne ting litt stegvis, men jeg råder alltid mine kunder til å velge en komplett leverandør, som også ivaretar muligheten til å utvide i fremtiden, sier Tomas Muribø.

«Dumme» produkter blir smarte

Hvis du kobler en smart stikkontakt til en gammel panelovn, kan den «tenke» selv ut fra strømprisen. Du kan til og med gi den kommandoer med stemmestyring – ELKO Smart støtter nemlig både Google Assistant, Alexa og Siri.

De største strømtyvene er oppvarming og varmtvann. Derfor er smart styring av disse det som har mest å si for strømregningen, poengterer Muribø.

Avanserte muligheter med ELKO Smart

Hva med at solskjermingen går ned av seg selv på solfylte dager? Eller at utelyset slår seg på automatisk ved solnedgang?

Åpner du vinduet, kan panelovnen på veggen under automatisk slå seg av. Da unngår du å fyre for kråka mens du lufter.

Med sensorer kan du også sette opp systemet slik at huset varsler deg når barna kommer hjem. Da kan du regulere lys og varme deretter, avslutter Muribø.

Husk at du trenger elektriker for å montere de fleste ELKO Smart produktene. Elektrikere er godt kjent med våre løsninger.

Finn en sertifisert ELKO Smart-eletriker